marți, 19 mai 2015

Paine de casa,neframantata

Painea. Cui nu-i place sa consume paine? Tuturor ne place si o consumam indiferent de restrictii. In familia noastra pot spune ca se consuma moderat,dar cu toate acestea ne place sa o consumam facuta in casa. Sigur ati vazut si poate chiar ati incercat tot felul de retete,de aceea vin si va dezvalui si reteta mea. Imi place aceasta reteta de paine din mai multe motive. In primul rand se face foarte usor si rapid. Apoi arata foarte bine si ce ma cucereste de fiecare data,este gustul crocant a coajei ce  echilibreaza textura pufoasa , moale si gustoasa a miezului.Daca am reusit sa va deschid cat de cat apetitul pentru o paine de casa,atunci va trebui sa va pregatiti urmatoarele ingrediente:
  • 1 kg de faina (tip 000) cernuta macar o data
  • 3-4 lingurite de sare fina(depinde de marimea linguritei, asa ca, la 4 lingurite e posibil ca  gustul de sare sa fie putin  mai intens)
  • 1 lingurita de zahar
  • 42 gr.-50gr.drojdie proaspata sau un plic de 10 gr. de drojdie uscata
  • 750 ml apa rece sau putin calduta( apa rece face ca dospirea ei sa ia mai mult timp,iar apa calduta reduce timpul de dospire, adica ar putea fi dospit aluatul in cca.50-80 min.chiar daca este tinut in frigider).
Modul complet de preparare a acestei paini,cat si secretele pentru realizarea ei cu succes, il puteti vedea aici https://youtu.be/SELNwJ8WAck
Pentru cine doreste ca acest preparat sa il gatim impreuna in bucataria voastra,se poate acest lucru. Ce trebuie sa faceti, este sa imi lasati un nr.de telefon ca sa va pot contacta, si o adresa de e-mail unde sa puteti primi detalii legate de acest aspect.
Daca acest preparat este pentru dumneavoastra unul placut, faceti-l cunoscut si distribuindu-l prietenilor vostri, iar pana la urmatoarea bucatareala,va doresc toate cele bune!


    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu